Avaimen patteri loppu varoitusvalo

avaimen paristo vähissä merkkivalo palaa auton mittaristossa

Avaimen matala varaus-merkkivalo kertoo, kun auton avaimen patteri tarvitsee vaihtamista, jotta voit jatkaa kaukosäätimen käyttöä.

Auton avainten kaukosäätimet ovat helpottaneet kuskien elämää. Ne sallivat auton ovien avaamisen heti ilman, että avainten kanssa tarvitsee näprätä.

Joissakin autoissa on automaattinen keskuslukituksen avaamistoiminto, jolloin auto avaa ovet automaattisesti, kun avain lähestyy autoa.

Nämä autonavaimet käyttävät pattereita, jotka tarvitsevat aika ajoin uusimista. Jos avaimen patteri loppuu kokonaan, ei autoa pysty enää käynnistämään ja voit jäädä auton kanssa jonnekin tienvarteen.

Jotta näin ei käy, kannattaa avaimen patteri hoitaa kuntoon heti, kun varoitusvalo ilmestyy auton mittaristoon.

Mitä “avaimen patteri vähissä” merkkivalo tarkoittaa?

Kun auton avain on käytössä, ajotietokone seuraa avaimen ulostulojännitettä. Kun jännite laskee tiettyyn pisteeseen, syttyy auton mittaristoon valo, joka kertoo sinulle, että patteri on aika uusia.

Yleensä patterikotelo avaimessa on helposti avattavissa eikä autoa tarvitse viedä huoltoon sen takia. Auton omasta käsikirjasta löytyy tarkemmat ohjeet siihen, kuinka patterin voi vaihtaa ja minkälainen patteri on oikeanlainen.

Yleensä tämä tieto löytyy myös netistä omalle automallille.

Varmista, että käytät oikeaa patteria. Vääränlaisella patterilla on erilainen jännite eikä järjestelmä välttämättä tunnista avainta, vaikka se käytännössä toimiikin.

Kun sinulla on useampi avain samaan autoon, on hyvä ajatus vaihtaa kaikkien paristot samalla kertaa, koska ne yleensä tyhjenevät samanlaiseen tahtiin.

Jotkut autot voivat tarvita nollaamista ennen kuin sammuttavat varoitusvalon.

Onko autoa turvallista ajaa “avaimen paristo vähissä” merkkivalon palaessa?

Tämä ei vaikuta auton ajettavuuteen, joten auton käyttöä voi yleensä jatkaa normaalisti, vaikka valo palaa. Jos päästät avaimen pariston varauksen liian matalaksi, et välttämättä saa autoa enää käyntiin.

Älä siis sivuuta merkkivaloa, kun se syttyy – vaihda patterit ajoissa.