Auton kojelaudan merkkivalot

Kojelaudan tarkoitus on pitää sinut ajan tasalla autosi senhetkisestä tilasta. Katso tästä listasta, mitä automerkkivalot tarkoittavat ja milloin varoitusvaloille pitää tehdä jotakin.

Moottorivalosta öljyvaloon meillä on kaikki listattuna, jotta ymmärrät miksi se samperin valo palaa... vaikka se palaisi, koska olet jättänyt takaluukun auki tai käsijarrun päälle (ei huolta, niin on käynyt meille kaikille!). Valitse siis alta valo, joka sinun kojelaudalla palaa.

Valmistajien välillä voi olla eroja, joten tutustu aina autokohtaisesti symbolien merkityksiin auton ohjekirjasta (tai mobiilisovelluksesta, jos sellainen on saatavilla kyseiselle autolle).

Lista auton merkkivaloista

Auton merkkivalot on yleisesti värikoodattu kolmeen ryhmään: punaiset, keltaiset ja vihreät. Punaiset kertovat vakavasta ongelmasta tai turvallisuusriskistä ja niiden johdosta auton voi joutua pysäyttämään heti.

Punainen merkkivalo voi myös muistuttaa tärkeästä seikasta, joka tarvitsee pikaista huomiota. Keltaiset (myös oranssi) kertovat yleensä, että jokin auton osa tarvitsee korjausta tai huoltoa, joten autoa kannattaa ajaa varoen. Vihreät (myös siniset) yleensä kertovat jonkin toiminnon olevan päällä.

On tärkeää muistaa, että vilkkuva varoitusvalo ilmoittaa kuljettajalle kiireellisestä tilasta, joka liittyy valolla osoitettuun järjestelmään.

Alla olevasta listasta löydät merkkivalojen selitykset. Saat lisätietoa jokaisesta merkkivalosta klikkaamalla linkkiä.