Häiriö auton polttimossa

Autonvalmistajat käyttävät ajotietokonetta ja antureita seuraamaan auton tilaa, jotta kuskin olisi helpompi ajaa ja huoltaa autoa. Nykyautoissa teknologia on tarpeeksi edistynyttä, jotta ne pystyvät havaitsemaan, kun auton ulkopuoliset valot lakkaavat toimimasta.

Kun joku auton ulkovaloista lakkaa toimimasta muuttuu sähkön virtauksen kokonaisvastus, joka vaikuttaa kyseisen virtapiirin jännitteeseen. Ajotietokone valvoo kaikkien ulkoisten valojen virtapiirejä ja sytyttää varoitusvalon, kun se havaitsee muutoksen virtapiirin jännitteessä.

Mitä polttimon häiriövalo merkitsee?

Tietokone kytkee polttimon häiriön varoitusvalon päälle, kun se havaitsee epätavallisen jännitteen jossakin virtapiirissä. Jos näet, että valo syttyy, tarkista kaikki polttimot kunnes löydät ne, jotka eivät toimi.

Ole tarkkana, sillä nykyaikaisilla autoilla on useita polttimoita, jotka voivat aiheuttaa varoitusvalon syttymisen. Vaikeammin havaittavia ovat rekisterikilpien, peileissä olevien suuntavilkkujen, parkkivalojen sekä etuvalojen kanssa syttyvien perävalojen lamput.

Kun löydät palaneen polttimon, vaihda se uuteen ja merkkivalon pitäisi sammua. Järjestelmässä voi olla viallinen varoitus, joka vaatii koko virtapiirin tarkistamisen vaurioiden varalta.

Voiko autoa ajaa vaikka merkkivalo palaa?

Useimmissa tapauksissa autoa voi hyvin ajaa. Älä kuitenkaan sivuuta merkkivaloa. Auton ulkovalot ovat tärkeitä näkyvyyden kannalta, jotta muut autoilijat näkevät autosi sijainnin ja toimet.

Jos sinulla on palaneita lamppuja, voi kolarin sattuessa vastuu olla sinulla. Lamput kannattaa siis vaihtaa uusiin pikimmiten.