Vetokoukun varoitusvalo

vetokoukun varoitusvalo palaa auton mittaristossa

Vetokoukun merkkivalo on olemassa sitä varten, että se varoittaa, kun auton vetokoukun kanssa on ongelma – mahdollisesti, että se on lukitsematta.

Joskus autossa oleva kuljetustila ei riitä ja tällöin on aika vuokrata tai ostaa perävaunu. Nykyään autoissa on usein vetokoukku valmiiksi asennettuna, jotta saat peräkärryn kiinnitettyä turvallisesti.

Trailereihin ja peräkärryihin pitää kytkeä valot ja vilkut, koska muuten ne estävät perässä ajavien näkyvyyden sinun autosi valoihin ja vilkkuihin.

Autoissa, joissa on vetokoukku, on yleensä myös vetokoukun varoitusvalo mittaristossa. Merkkivalo kertoo auton ja peräkärryn sähköisestä kytkennästä. Merkkivalo voi näyttää erilaiselta eri autoissa, joten auton ohjekirjasta kannattaa katsoa tarkemmat tiedot.

Mitä vetokoukun merkkivalo tarkoittaa?

Vetokoukun merkkivalon syttymiseen voi olla useampi eri syy. Autosta riippuen, merkkivalo voi kertoa, että koukkua ei ole lukittu paikoilleen tai valojärjestelmän häiriöstä. Joissakin autoissa voi olla merkkivalo, joka kertoo auton omaan sähköjärjestelmään kohdistuvasta lisäkuormituksesta.

Muutokset valaistusjärjestelmään, jotka tehdään virheellisesti, voi aiheuttaa tämän merkkivalon syttymisen, koska virtapiirin kuormitus on huomattavasti muuttunut.

Jos olet vaihtanut polttimotyyppiä jossakin auton valaistusjärjestelmän osassa, kannatta sinun tarkistaa, että ne ovat kunnolla asennettuna.

Onko autoa turvallista ajaa, kun vetokoukun merkkivalo palaa?

Tämä merkkivalo on tärkeä vain silloin kuin sinulla on jonkinlainen peräkärry kiinni autossa. Jos valo syttyy ajon aikana, pysähdy heti seuraavalla mahdollisella paikalla ja tarkista, että peräkärry on kunnolla kiinnitettynä autoon ja että kaikki peräkärryn valot toimivat.

Jos valo syttyy, vaikka peräkärryä ei ole, ei autoa tarvitse heti pysäyttää. Kun lopulta pysäköit auton, voit tarkistaa, että vetokoukku itsessään on kunnossa ja että auton valot toimivat niin kuin pitää.

Jos valo pysyy päällä eikä sammu millään, pitää virtapiiri tutkia vaurioiden tai oikosulkujen varalta.