Paina kytkintä tai kaasupoljinta kehotus auton mittaristossa

“Paina kytkintä” ja “paina kaasupoljinta” merkkivalot syttyvät auton mittaristoon muistuttamaan kuskia siitä, että jompaakumpaa poljinta tulee painaa ennen moottorin käynnistämistä tai pysäköintitilassa.

Manuaalivaihteisessa autossa merkkivalo muistuttaa siitä, että kytkinpoljinta pitää painaa enne kuin moottori voidaan käynnistää. Kun kytkimen on kerran painanut pohjaan, tulisi merkkivalon sammua ja voit aloittaa ajamisen.

Paina kytkintä-merkkivalo on keltainen ja symbolissa on ympyrän sisällä kenkä.

Paina jarrua-merkkivalo on samantyyppinen symboli mutta vihreä ja siinä on ympyrän ulkopuolella kaarevat viivat, jotka kuvastavat jarrukenkiä.

Paina jarrupoljinta-merkkivalo löytyy automaattivaihteisista autoista. Tämä valo syttyy moottorin käynnistämisen jälkeen ja muistuttaa kuskia, että jarrua pitää painaa, jotta auto vaihtaa pysäköintitilasta pois.

Heti, kun jarrupoljinta painaa valon tulisi sammua.

Voiko autoa ajaa, kun jompikumpi merkkivalo palaa?

Kummankaan valon ei tulisi olla päällä, kun autoa ajaa. “Paina kytkintä”-merkkivalon tulisi syttyä vain ennen moottorin käynnistämistä ja “paina kaasupoljinta”-merkkivalon tulisi olla päällä vain silloin, kun auto on vielä pysäköintitilassa.

Jos nämä valot syttyvät muulloin, ei se välttämättä tarkoita, että jarruissa tai kytkimessä on ongelmia. Valo voi syttyä, jos ajotietokoneen ohjelmistossa on ongelmia. Jarruvalo ja ABS-valo kertovat erikseen ongelmista jarrujärjestelmän kanssa.