“Avainta ei havaittu” varoitus auton mittaristossa

Tämä merkkivalo kertoo, kun oikeaa avainta ei ole havaittu, jotta et lähde ajamaan autoa ilman avainta. Merkkivalo voi olla oranssi tai punainen.

Autonavainten elektronisen keskuslukituksen transponderit ovat kehittyneet paljon. Alunperin ne suunniteltiin avaamaan auton keskuslukitus napin painalluksella. Nykyään autojen turvajärjestelmät pystyvät tekemään paljon enemmän. Jotkut autot tunnistavat, kun kuski (avain) lähestyy ja avaavat keskuslukituksen automaattisesti.

Toinen ominaisuus, joka on lisätty tähän järjestelmään on auton kaukokäynnistys, joka sallii auton käynnistyksen ilman, että avain laitetaan virtalukkoon. Avaimen transponderi lähettää koodatun radiosignaalin, joka kertoo ajotietokoneelle, että oikea avain on käytössä.

Mitä “avain ei virtalukossa” merkkivalo tarkoittaa?

Avaimeton käynnistys vaihtelee valmistajien välillä, joten lue autosi ohjekirja läpi, jotta tiedät, miten avaimeton käynnistys toimii juuri sinun autossasi.

Autoissa, joissa on avaimettoman käynnistyksen ominaisuus on merkkivalo, joka kertoo, kun oikeaa avainta ei ole havaittu. Jotkut järjestelmät voivat myös kertoa, kun oikea avain on havaittu ja moottori on valmis käynnistettäväksi.

Yleensä merkkivalo on oranssi tai punainen, jos avainta ei ole havaittu ja vihreä, jos oikea avain on havaittu.

Jos autonavaimesta loppuu virta, ei avain pysty kommunikoimaan ajotietokoneen kanssa eikä autoa voi käynnistää. Jos tämä merkkivalo syttyy vaikka oikea avain on autossa, voi ongelman yrittää korjata vaihtamalla avaimeen uuden patterin.

Jos patterin vaihtaminen ei auta, voi syynä olla, että avaimen ohjelmoinnissa on jokin ongelma. Jos avain ei lähetä autolle oikeaa koodia, ei autoa voi käynnistää.

On olemassa toimenpide, jolla avain pakotetaan oppimaan oikea koodi uudelleen, jotta auton saa taas käynnistettyä. Tämä toimenpide vaihtelee autojen välillä ja jotkut mallit voivat vaatia diagnostisen testin suorittamista.

Voiko autoa ajaa vaikka merkkivalo palaa?

Vaikka auton pitäisi toimia normaalisti, voi olla, että et saa autoa käynnistettyä uudelleen moottorin sammuttamisen jälkeen. Jos avaimen virta alkaa olla vähissä, pitäisi auton käynnistämiseen olla olemassa varavaihtoehto, jolla auton saa käyntiin.

Jos avaimesta on hävinnyt oikea koodi, se voidaan joutua pakottamaan oppimaan oikea koodi uudelleen. Auto voi olla tarpeellista viedä takaisin jälleenmyyjälle, joka pystyy suorittamaan tarvittavat toimenpiteet.