Ohajuslukon varoitusvalo

ohjauslukon merkkivalo palaa auton mittaristossa

Ohjauslukon varoitusvalo kertoo, että ratti on lukittu eikä sitä pysty liikuttamaan, kunnes auton oikea avain on läsnä.

Ohjauslukko voi joskus tuntua vaivalloiselta mutta sen tarkoituksena on estää auton varkauden. Kun virtalukko on OFF-asennossa, aiheuttaa ratin kääntäminen jousitetun vivun aktioitumisen ja kaikki lukittuu paikoilleen. Näin kukaan ei pysty siirtämään autoasi ilman oikeita avaimia.

Ohjauslukkoa ei tarvitse kytkeä päälle jokaisen kerran, kun autosta astuu ulos, koska se aktivoituu automaattisesti, jos joku yrittää liikuttaa rattia. Joissakin autoissa on merkkivalo, joka kertoo ohjauslukon olevan aktiivinen.

Mitä ohjauslukon merkkivalo tarkoittaa?

Ohjauslukon merkkivalo eroaa ohjaustehostimen merkkivalosta, joka kertoo ongelmasta ohjausjärjestelmässä, joten älä sekoita näitä kahta.

 

Ohjauslukon avaaminen onnistuu työntämällä avain virtalukkoon, kääntämällä se ainakin ensimmäiseen asentoon ja kääntämällä rattia molempiin suuntiin.

Sen ei pitäisi vaatia liian paljon voimaa, jotta ratin lukko laukeaa. Ohjauslukon merkkivalon pitäisi syttyä vain, kun virtalukko on OFF-asennossa ja ohjauslukko on aktiivinen.

Jos näet valon muuna aikana, kannattaa auto viedä huoltoon tarkistettavaksi.

Voiko autoa ajaa, vaikka ohjauslukon merkkivalo palaa?

Yleensä et näe tätä merkkivaloa autoa ajettaessa. Vaikka valo syttyisi ajon aikana on erittäin epätodennäköistä, että ohjauslukko aktivoituu.

Jos se syttyy kesken ajon, voit pysähtyä jonnekin sopivaan paikkaan ja käynnistää moottorin uudelleen. Kunhan valo sammuu, voit jatkaa ajamista normaalisti, mutta pidä valoa silmällä seuraavat pari viikkoa sen varalta, että se syttyy uudelleen.

Jos valo ei sammu tai se ilmestyy uudelleen muutaman viikon sisällä, on auto hyvä viedä huoltoon, jossa ongelma voidaan diagnosoida tarkemmin.