Virtalukossa ongelma varoitusvalo

virtalukossa ongelma varoitusvalo palaa auton mittaristossa

Nykyautoissa on monta erilaista turvatoimenpidettä, jolla varmistetaan oikean avaimen käyttäminen auton käynnistämiseen. Virtalukossa ongelma-varoitusvalon syttyessä voi ongelma olla joko sytytysjärjestelmässä tai autonavaimessa.

Auton avaimet ovat elektronisesti koodattuja toimimaan vain tietyn moottorin kanssa, joka on oppinut saman koodin kuin avaimet. Vaikka auton avain kopioitaisiin ja sillä yritettäisiin käynnistää auto, ei moottori käynnistyisi.

Ilman oikeaa avainta auton moottorin käynnistäminen nykyautoissa on erittäin vaikeaa. “Virtalukossa ongelma” varoittaa, kun sytytysjärjestelmän kanssa on ongelma.

Mitä “virtalukossa ongelma” merkkivalo tarkoittaa?

Automallista riippuen merkkivalo voi tarkoittaa muutamaa asiaa. Se voi osoittaa, että sytytyskytkimessä tai käytetyssä avaimessa on ongelma.

Sytytyskytkimen ongelmat ovat yleensä mekaanisia ja ne estäisivät avainta kääntymästä. Tämä voi johtua kuluneista uurteista, kuluneesta avaimesta tai mekanismiin joutuneesta liasta, joka estää liikkumisen.

Voit yrittää puhdistaa avaimenreiän, mutta sinun on ehkä vaihdettava kytkin ja mahdollisesti korvattava avain ongelman korjaamiseksi.

Jos tämä valo syttyy ajon aikana, on erittäin mahdollista, että avainta ei voida enää vahvistaa oikeaksi. Tämä johtuu tyypillisesti tietokonehäiriöstä ja vaikka se on harvinaista, sattuu sitä aina joskus.

Koska auto ei enää tunnista avainta oikeaksi, on todennäköistä, että autoa ei saa enää käynnistettyä, kun sen kerran sammuttaa. Vie auto saman tien huoltoon, jossa avain voidaan ohjelmoida uudelleen ja pääset taas ajamaan normaalisti.

Voiko autoa ajaa, kun “ongelma virtalukossa” merkkivalo palaa?

Kun valo syttyy, on suotavaa viedä auto huoltoon tarkistettavaksi. Avaimen pystyy ohjelmoimaan uudelleen ilman mitää erikoisia laitteita mutta se vaatii yleensä kaksi tunnettua, vahvistettua avainta, joita voi olla vaikea saada käsiinsä, kun on liikenteessä.

Mekaaniset ongelmat vaativat myös virtalukon puhdistamista tai sytytyskytkimen vaihtoa.