Ikkunanpesuneste vähissä merkkivalo

Kun ikkunanpesunesteen merkkivalo syttyy, pitää pesuneste tarkistaa ja täyttää. Tuulilasinpyyhkijät yksinään eivät riitä pitämään auton tuulilasia puhtaana. Varsinkin, jos ulkona on kuiva ilma on tuulilasin pyyhkiminen pelkillä pyyhkimillä mahdotonta.

Autoissa on pieni säiliö (tunnetaa myös pissapoikana), josta pyyhkijöiden avuksi saa pesunestettä. Tämän lisäksi voidaan käyttää pieniä määriä jäänestoainetta talvella, jotta jäätä ei pääse muodostumaan tuulilasiin pienillä pakkasilla. Auto käyttää pesunestettä tuulilasissa ja auton valoissa, jos ajoneuvossa on sellainen ominaisuus.

Jotta sinulta ei pääse pesuneste yllättäen loppumaan, autonvalmistajat ovat lisänneet säiliöön anturin tarkkailemaan nestetasoa. Kun neste alittaa minimiviivan, syttyy auton mittaristoo asiasta kertova merkkivalo.Mitä ikkunanpesunesteen merkkivalo tarkoittaa?

Tämän merkkivalon ainoa tehtävä on kertoa kuskille, että pesuneste on vähissä ja sen lisäämisen tarpeesta. Kun olet täyttänyt säiiön maksimitasoon pesunesteellä, merkkivalo sammuu automaattisesti.

Rikkinäinen anturi voi pitää valon päällä, vaikka säiliö olisi täynnä pesunestettä. Siinä tapauksessa anturi pitää tarkistuttaa ja tarvittaessa vaihtaa.

Voiko autoa ajaa, kun ikkunanpesunesteen merkkivalo palaa?

Pesunestettä käytetään autoa ajaessa usein, koska likainen tuulilasi huonontaa näkyvyyttä selvästi ja vaikeuttaa ajamista. Koska pesunesteen menekki on suurta, kannattaa sitä lisätä säännöllisesti.

Tuulilasia ei missään nimessä kannata pyyhkiä kuivana, koska tuulilasinpyyhkijöiden pehmeä kumi kuluu, jos niitä vinguttaa tuulilasissa kuivana. Kun pyyhkijöiden kumi kuluu, kärsii niiden kosketuspinta tuulilasiin. Tällöin pyyhkijöiden ja lasin väliin pääse helpommin likaa/kiviä ja tuulilasinpyyhkijät alkavat naarmuttamaan tuulilasia jokaisella pyyhintäkerralla.

Pesunestesäiliötä ei myöskään kannata päästää kuivaksi, koska sen sisällä olevat tiivisteet voivat alkaa kuivumaan ja tankki sen seurauksena vuotamaan. Kuiva säiliö voi myös vaurioittaa tuulilasinpesujärjestelmän komponentteja ja aiheuttaa koko järjestelmän ennenaikaisen hajoamisen.

Kuinka lisätä pesunestettä autoon

Autossa kannataa aina pitää ainakin yksi täyttöpakkaus pesunestettä, jotta pesuneste ei pääse loppumaan kesken ajon.

Tärkein asia on olla skarppina, kun pesunestettä ostaa. Pesunestettä myydään tiivisteenä sekä valmiiksi laimennettuna pesunesteenä.Monet autoilijat lisäävät epähuomiossa tiivistettä auton pesunestesäiliöön. Kun tiivistettä käyttää, pitää se ensin laimentaa toiseen asiaan ennen kuin seoksen kaataa auton säiliöön – aivan kuten tiskatessakin, jolloin tiskiaine laimennetaan veteen.

Yleisin virhe on, että tiivistettä kaadetaan säiliöön, eikä nähdä kuinka paljon tilaa jää laimentamiselle. Monissa nykyautoissa pesunestesäiliö on piilossa lokasuojien alla eikä siitä näy muuta kuin täyttöreikä, jolloin nesteen määrää ei pysty arvioimaan.

Jos autoon laittaa tiivistettä, leviää se tuulilasiin ja jättää siihen kalvon. Raaka pesuneste myös kovettaa tuulilasin pyyhkijänsulkien kumit, jolloin ne kuivuvat ja kovettuvat.

Pesunestettä ei myöskään kannata ostaa sitä halvinta mahdollista, jotta se ei ole terveydelle vaarallista. Kun pesunestettä ruiskuttaa tuuliasiin tulee sen haju sisään auton ohjaamoon ilmaventtileistä. Jos paketin kyljessä on varoitus, että nestettä on vaarallista hengittää ei sitä kannata ostaa.

  1. Pysäköi auto tasaiselle ja laita parkkijarru päälle.
  2. Kääri löysät hihat ja pidä kädet poissa moottorin tuulettimista, koska ne voivat käynnistyä vaikka moottori olisi sammuksissa.
  3. Pistä pesunestettä vain pesunestesäiliöön. Muut nesteet voivat vaurioittaa pesujärjestemää.
  4. Jos käytät tiivistettä, laimenna se ensin pakkauksen ohjeiden mukaisesti toiseen astiaan ennen kuin kaadat auton säiliöön.
  5. Käytä talvella sellaista pesunestettä, joka ei jäädy pakkasella. Lue pakkauksesta, mitä lämpötiloja pesuneste kestää jäätymättä.
  6. Etsi pesunestesäiliön korkki konepellin alta. Korkissa on yleensä sama symboli kuin pesunesteen merkkivalossa ja siinä saattaa lukea “windshield washer fluid only“. Huomioi, että takapyyhkijälle saattaa olla oma säiliönsä, joka pitää täyttää erikseen.
  7. Täytä säiliö varovaisesti, kunnes se on täynnä. Jos säiliö on jo täynnä, mutta auton mittaristossa palaa merkkivalo, kannattaa säiliön anturi tarkistuttaa.
  8. Laita korkki takaisin ja paina, kunnes se loksahtaa paikoilleen ja laita konepelti kiinni.