Sade- ja valosensorin merkkivalo

Sade- ja valosensorin merkkivalo kertoo, kun anturijärjestelmässä on jokin häiriö. Järjestelmä pysyy yleensä sammutettuna, kunnes ongelma korjataan.

Nykyajan autot ovat täynny erilaista teknologiaa, aina kameroista ja tutkista kääntyviin valoihin. Moderneissa autoissa on usein sääsensori, joka tulkitsee vallitsevaa säätilaa.

Se sijaitsee useimmiten tuulilasissa peruutuspeilin läheisyydessä ja se havaitsee sateen tuulilasissa ja analysoi ilman kirkkauden. Tämän järjestelmän pääasiallinen tehtävä on hallita automaattisten ajovalojen kirkkautta.

Kun anturit havaitsevat, että valo vähenee, laittaa ajotietokone ajovalot päälle. Sadesensori pystyy käyttämään valoa havainnoimaan, milloin tuulilasissa on sadepisaroita tai se pystyy tunnistamaan sadepisaroiden törmäyksen tuulilasiin.

Mitä sääsensorin merkkivalo tarkoittaa?

Sääsensorin merkkivalo on yleensä keltainen ja voi näyttää erilaiselta eri valmistajien välillä. Miltä sääsensorin symboli näyttää, kannattaa varmistaa oman auton ohjekirjasta.

Kun valo syttyy, on ajotietokone havainnut järjestelmässä ongelman ja sammuttaa järjestlemän automaattisen ominaisuuden väliaikaisesti. Valoja ja tuulilasinpyyhkijöitä voi kuitenkin käyttää manuaalisesti.

Ajotietokoneeseen tallentuu virhekoodi, joka voidaan oikeilla diagnostisilla laitteilla tulkita tarkemmin. Yleisiä ongelmia ovat toimintahäiriöt antureissa tai tuulilasin vaihtaminen.

Koska anturit sijaitsevat tuulilasissa, voi järjestelmä lakata toimimasta tai toimia vajaasti, jos autoon ostaa vääränlaisen lasin. Kun ongelma on korjattu, tulisi valon sammua automaattisesti.

Voiko autoa ajaa sääsensorin merkkivalon palaessa?

Kunhan auton tuulilasinpyyhkijät ja ajovalot toimivat manuaalisesti, voi autoa ajaa normaalisti. On tärkeää tietää, kuinka käyttää valoja ja tuulilasinpyyhkijöitä sen varalta, että automaattijärjestelmä lakkaa toimimasta.

Automaattisiin järjestelmiin sokeasti luottaminen voi asettaa sinut vaaralliseen tai ongelmalliseen tilanteeseen, jos et ole varautunut.

Jos sääsensorin merkkivalo palaa vaikka ulkona ei sada ja ilma on kirkas, kannattaa tarkastaa, että tuulilasissa ei ole likaa, joka estää antureita toimimasta. Jos ongelma ei korjaannu puhdistamalla tuulilasi, kannattaa se viedä huoltoon, jossa virhekoodi voidaan lukea.