Jarrupalojen varoitusvalo

jarrupalojen varoitusvalo palaa auton mittaristossa

Jarrupalojen varoitusvalo syttyy, kun ajotietokone havaitsee, että jarrupalat ovat liian ohuet. Jarrupalojen varoitusvalo on suhteellisen uusi lisäys autoihin ja se löytyy yleensä kalliimmista autoista.

Valo syttyy ennen kuin jarrupalat ovat kuluneet täysin puhki, jotta sinulle jää tarpeeksi aikaa vaihtaa ne enne kuin siitä aiheutuu vahinkoa.

Auton ohjekirjasta voit tarkistaa, kuinka monta kilometriä voit vielä ajaa sen jälkeen, kun valo syttyy mittaristoon.

Mitä jarrupalojen varoitusvalo tarkoittaa?

Kun merkkivalo syttyy mittaristoon, on ajotietokone havainnut, että jarrupalat ovat liian ohuet. Tämän määrittelemiseen on kaksi eri tapaa.

  1. Jarrupalojen materiaalin upotettu anturi tulee kosketuksiin roottorin kanssa, kun jarrupalat kuluvat tarpeeksi. Roottori sulkee virtapiirin ja merkkivalo syttyy mittaristoon.
  2. Autoon asennettu anturi tarkkailee, kuinka paljon jarrupalojen pitää liikkua, ennen kuin auto jarruttaa.

Voiko autoa ajaa, kun jarrupalojen varoitusvalo palaa?

Kun tämä valo syttyy, on aika vaihtaa jarrupalat. Valon syttymisen jälkeen ei kannata odottaa liian kauan, koska muuten jarrupalat kuluvat kokonaan.

Ilman jarrupalamateriaalia jarrut eivät pysäytä autoa yhtä nopeasti ja pidempi jarrutusaika lisää kolariin joutumisen riskiä. Jos jarrupalamateriaalia on liian vähän, voivat roottorit vaurioitua.

Jarrupalojen vaihtamisen jälkeen merkkivalon tulisi sammua. Jos valo pysyy edelleen päällä, voi antureissa olla ongelma.