Huollon tarpeen merkkivalo palaa autossa

Huollon tarpeen merkkivalo muistuttaa, kun on aika suorittaa jonkinlainen auton huolto. Yleensä kyse on öljyn tai suodattimen vaihtamisesta.

Autonvalmistajat auttavat kuskia huoltamaan autoa säännöllisin väliajoin merkkivalolla. Ajotietokone laskee kuinka monta kilometriä autolla on ajettu ja muistuttaa tietyin väliajoin auton huoltamisesta. Säännölliset huollot pitävät moottorin hyvässä kunnossa ja auton tiellä.

Huollon merkkivalo muistuttaa kuskia, kun on aika vaihtaa auton öljy tai suodatin. Se voi myös muistuttaa muista nesteistä tai osista.

Mitä huollon merkkivalo tarkoittaa?

Koska merkkivalo muistuttaa perushuollon tarpeesta, kannattaa autolle varata aika huoltoon. Auton omasta käsikirjasta voit tarkistaa, jos merkkivalo ohjaa tekemään tiettyjä toimenpiteitä.

Kun auto on huollettu, tarvitsee järjestelmä yleensä nollausta, jotta merkkivalo sammuu. Useimmissa autoissa nollaus onnistuu auton omaa avainta käyttäen ja siihen löytyy tarkat ohjeet auton omasta ohjekirjasta.

Voiko autoa ajaa huollon merkkivalon palaessa?

Huollon tarpeen merkkivalon ei pitäisi vaikuttaa auton ajettavuuteen. Auton moottori tulee kuitenkin kulumaan, jos autoa ajaa pitkiä aikoja niin, että valo palaa eikä autoa huolla.

Etenkin säännöllisen öljynvaihdon sivuuttaminen lyhentää moottorin käyttöikää. Moottori on kallis kapine, joten rahat kannattaa säästää muuhun kuin uuteen moottoriin huoltamalla autoa säännöllisesti.