Huurteenpoiston merkkivalo

Useimmat autoilijat ovat huomanneet, että ikkunat huurtuvat kylmän sään aikaan. Huurtumisen aiheuttaa auton sisällä oleva kosteus, joka alkaa kondensoitumaan pieniksi vesipisaroiksi ikkunoihin.

Jos ulkoilma on auton sisäilmaa kylmempää, huurtuminen tapahtuu ikkunoiden sisäpuolella. Heti, kun istut autoon, lisää hengityksesi lämpöä ja kosteutta auton sisäilmaan, joka huurrutaa ikkunoita entistä enemmän.

Ikkunan pyyhkijät eivät pysty poistamaan auton sisäpuolella olevaa huurretta, joten siihen on käytettävä ilmastointia.

Tuulilasin alapuolella on puhaltimia, jotka ohjaavat ilmaa suoraan tuulilasiin sen kirkastamiseksi. Ilmastointia voi käyttää tässä apuna, jotta kostea ilma kuivuu ennen kuin se ohjautuu puhaltimista tuulilasiin.

Kuivempi ilma imee enemmän kosteutta ja kuivaa tuulilasin nopeammin kuin pelkällä tuuletimella.

Takaikkunaan on upotettu johtimia jonkinlaiseen kuvioon – nämä ovat niitä mustia viivoja, joita löytyy useimpien autojen takaikkunoista.

Auto johtaa sähköä johtimien läpi lämmön tuottamiseksi ja tämä kuivattaa kosteuden ikkunoista.

Mitä huurteenpoiston merkkivalo tarkoittaa?

Kun jompikumpi näistä valoista palaa, on huurteenpoistotoiminto aktivoitu. Tuulilasin symboli on ikkuna, jonka alakulmat ovat kapeammat kuin yläkulmat ja suorakulmio tarkoittaa takaikkunaa.

Kun tuulilasin puhallin on päällä et välttämättä saa ilmaa tavallisista venttiileistä, koska järjestelmä yleensä kohdistaa kaiken ilman tuulilasiin, jotta pääset turvallisesti ajamaan autoa.

Jos nämä valot vilkkuvat, on niiden toiminnassa vastaavasti havaittu ongelma. Ajotietokoneeseen tallentunut koodi voidaan lukea vain oikeilla diagnostisilla laitteilla, joten auto on hyvä viedä huoltoon. Ongelmasta riippuen toiminto ei välttämättä ole käytettävissä.

Joissakin autoissa on automaattinen ilmastointi, joka voi automaattisesti kytkeä huurteenpoiston päälle, kun auton sisäilman kosteus lisääntyy liikaa. Tämän pitäisi pitää ikkunat kirkkaina ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään.

Jos autossasi on tällainen toiminto, on valon syttyminen aina välillä ajaessa normaalia.Voiko autoa ajaa, kun huurteenpoisto on päällä?

Toiminto pitää ikkunat kirkkaina, jotta sinulla olisi ajettaessa hyvä näkyvyys. Autoa ei ole suositeltavaa lähteä ajamaan, jos ikkunoista ei näe kunnolla ulos.

Jos ikkunoiden reunat alkavat huurtumaan, kannattaa toiminto kytkeä päälle saman tien eikä odottaa siihen asti, että ikkunat ovat täysin huurtuneet.

Vaikka järjestelmässä olisi vika mutta se silti vielä toimii, voi autoa ajaa normaalisti ja tarpeen mukaan aina huoltaa, jos ilmenee suurempia toimintavikoja.

3 merkkiä huonosta tai pettävästä huurteenpoiston katkaisimesta

Jos takaikkuna ei kirkastu, takaikkunan huurteenpoiston napin valo ei syty tai huurteenpoistotoiminto ei toimi kunnolla, vaihdata toiminnon kytkin.

Takaikkunan huurtenpoisto on nykyautojen ominaisuus, joka mahdollistaa hyvän näkyvyyden takaikkunasta kylmällä säällä. Nappia painamalla takaikkunassa olevat vaijerit kuumenevat ja auttavat sulattamaan jään ja lumen.

Toiminto auttaa myös poistamaan huurretta ikkunasta, kun auton sisäilma on kosteaa. Jos epäilet, että takaikkunan huurteenpoiston kytkin on hajoamassa, tarkista näkyykö seuraavia oireita:

1. Ikkuna ei kirkastu

Kun painat takaikkunan huurtenpoiston nappia, tulisi toiminnon kirkastaa ikkuna muutamassa minuutissa. Jos näin ei käy, voi kytkimessä olla ongelma.

Nappi kytkee ja täydentää sähköverkon piirin, joten jos osa verkosta ei toimi, kytkin ei toimi. Ota yhteys ammattilaiseen mekaanikkoon ajoneuvosi sähköjärjestelmän tarkastamiseksi ja vaihda takaikkunan katkaisin.

2. Napin valo ei syty

Kun painat takaikkunan huurteenpoistajan nappia, tulisi sen valon syttyä ilmoittaakseen, että toiminto on päällä. Jos valo ei syty, voi ongelma olla sulakkeessa, kytkimessä tai näiden yhdistelmä.

Koska takaikkunan huurteenpoiston toimintoon tarvitaan monta osaa, on suositeltavaa tarkastuttaa asia ammattilaisella.

3. Huurteenpoisto toimii ajoittain

Jos huomaat, että takaikkunan huurteenpoistaja toimii joskus mutta ei jokainen kerta, voi ongelma olla kytkimessä. Katkaisin ei ole vielä täysin hajonnut, koska se toimii aina välillä, mutta se kannattaa korjauttaa ennen kuin se lakkaa kokonaan toimimasta.

Tällainen ajoittainen vika voi olla vaikea huomata mutta jos epäilet, että toiminnossa tai katkaisimessa on ongelma, tarkistuta asia huoltamossa. Ajaminen huurteisilla ikkunoilla on vaarallista ja ongelmat kannattaa hoitaa ennen kuin ne ehtivät vaikuttaa ajoturvallisuuteen.